sobota, 20 września 2008

„Uwolnij się od toksyn” – bezpłatny poradnik

W ramach kampanii edukacyjnej „Uwolnij się od toksyn” został wydany bezpłatny poradnik pod tym samym tytułem. Autorami poradnika są eksperci kampanii: prof. Iwona Wawer z Akademii Medycznej w Warszawie oraz dr Ewa Matyska-Piekarska, lekarz chorób wewnętrznych, konsultant dietetyki.
„Na łamach poradnika przestawiłyśmy najważniejsze zagadnienie związane z problemem toksyn, które znajdują się w otoczeniu człowieka i ich szkodliwym wpływem na organizm. Wszyscy zainteresowani znajdą w nim informacje o źródłach toksyn, mechanizmach obronnych organizmu przed szkodliwymi substancjami chemicznymi i skutecznych metodach oczyszczania. Szczególnie przydatne są przykłady diet, dzięki którym można usunąć nadmiar toksyn z organizmu.” – mówi prof. Iwona Wawer, ekspert kampanii edukacyjnej „Uwolnij się od toksyn”.
Poradnik „Uwolnij się od toksyn” jest pierwszą tego typu publikacją na polskim rynku, która w przystępny i zrozumiały sposób przybliża tematykę związana ze szkodliwymi substancjami chemicznymi i ich wpływem na co dzienne funkcjonowanie człowieka.

Poradnik można bezpłatnie zamówić poprzez stronę internetową www.beztoksyn.pl. Zostanie przesłany pocztą do wszystkich, którzy wypełnią specjalny formularz umieszczony na stronie.

Źródło: http://www.we-dwoje.pl/oczyszczanie;organizmu;z;toksyn,artykul,287.html

1 komentarz:

Anonimowy pisze...

Przepis WZORCOWY wypieku chleba (mini chlebki).
Ryż biały (lepiej się klei) oraz kaszę jaglaną gotujemy w jednym garnku ok. 15-20 min., odcedzamy wodę i przyprawiamy solą kamienną nie oczyszczoną, również pieprzem.

Dużą łyżką stołową nabieramy wcześniej zmieszany ryż z kaszą i z takiej objętości formujemy cienkie „mini chlebki” (ugniatamy masę palcami).
Kładziemy na papierze do pieczenia, którym uprzednio pokryliśmy powierzchnię blachy.
Pieczemy w piekarniku (temp. 200oC przez ok. 30 minut) tj. do momentu uzyskania tzw. „przyrumienienia”.
Chleb taki nie zawiera toksyn, szczuplejemy i mamy dużo energii. Opisano to w książce pt."PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku."(Autorem jest: INSTYTUT naukowo-badawczy im. Prof. Ryszarda Lorenca w Krakowie). Polecam Benedykt z Gdyni.